We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

The Big Draw Expo

10-09-2020 — 13-09-2020
12:00 — 17:00

Pauwelstraat 1

The Big Draw Expo

Voor alle leeftijden

Op de plek waar jij je festivalkrant haalt en je vragen stelt ontbreekt het niet aan kunst. Verschillende makers krijgen in het Big Draw hoofdkwartier plek om hun werk te tonen. Een van die kunstenaars is Inge Leuverink en Berit Bak. 

Kunstenaar Berit Bak

Berit Bak was een van de genomineerde stadstekenaars. Zij toont het werk ‘In between the moon and you’, een werk uit 2019 en het werk ‘Summer Sugar’ uit 2017. Beide werken zijn gemaakt met kleurpotlood.

De werken van Berit Bak laten een dimensie zien voorbij het platte vlak. Er gebeurt iets in het beeld. De kunstenaar wekt een realiteit op die ons vragen stelt. Wat we zien, is geboren uit een stille verbondenheid met de wereld om haar heen.

Verschillende elementen komen in het beeld samen, werken op elkaar in, tillen elkaar op, vernieuwen elkaar. Het lijkt bijna magie zoals het zich voordoet. Het is eenvoudiger en tegelijk misschien nog wel ongrijpbaarder dan magie. Het is kunst.

Cultuur- en in het bijzonder beeldende kunst is het leitmotiv van Berit haar leven. Als kind al tekende ze veel en kon ze verzinken in kunst- en modetijdschriften. Ze heeft gestudeerd aan de Akademie Vogue in Amsterdam.www.beritbak.nl

Kunstenaar: Inge Leuverink

Inge Leuverink toont het werk ‘Het land buiten de tijd”. De rafelige randen van het menselijk bestaan vormen de inspiratie voor de organische weefsels van haar werk. Grillige, zoekende lijnen, worden gestapeld op beelden en teksten, als een ruimtelijke collage. In het werk “Het land buiten de tijd” wordt het papier overwoekerd door een groeisel, zoals de tijd ons inkapselt.

Nijmeegse kunstenares Marieke Noort toont vier werken in onze expo.

Nijmeegs kunstenaar Diederik Grootjans, een van de genomineerde stadstekenaars dit jaar, laat drie werken zien in onze expo.

Zepworks heeft twee grote doeken in onze expo ruimte. Meer werk van hem is te zien op zijn site Zepworks.nl

Kom langs en ontdek nog veel meer kunstenaars.

The Big Draw Expo

10-09-2020 — 13-09-2020
12:00 — 17:00

Pauwelstraat

Pauwelstraat 1 6511 KW Nijmegen