We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Activiteiten

Vier dagen lang zal Nijmegen in het teken staan van de tekenkunst. Op donderdag 10 september trappen we af met het scholenprogramma, dat een vervolg krijgt op de vrijdag.

Zaterdag en zondag, 12 en 13 september, kunnen de inwoners en bezoekers van Nijmegen zich onderdompelen in de wereld van het tekenen. Op zaterdag zijn de activiteiten voornamelijk in en rondom de binnenstad en zondag bij diverse culturele partners, zie onze festivalkrant voor de plaatsen en tijden.

Tekenen begint vaak met waarnemen. Exposities ontbreken dan ook niet op The Big Draw. Geef je ogen goed de kost en laat je inspireren door het werk van diverse kunstenaars.

Activiteiten

nude woman sketch drawing
activiteit

Functioneel naakt

Ga je mee het theater in? Stap in de voetsporen van de grote traditie van het tekenen van het naakt. In het theater ga je onder begeleiding van kunstenaar Diederik Grootjans mooi uitgelichte blote mensen tekenen. Zoek een goede plek, geef je ogen de kost en tekenen maar! Om deel te nemen aan deze activiteit

11-09-2020
20:00 — 22:30

Karolingenzaal de Lindenberg — activiteit

activiteit

Boekpresentatie Wörterbuch der Fürsorge

Afgelopen jaar ging The Big Draw Nijmegen over de grenzen van Nijmegen/Nederland heen met het project Wörterbuch der Fürsorge / Woordenboek der Zorg.  Een internationaal Tandem Project met buurland Duitsland op initiatief van kunstenaar Krista Burger. Verschillende schrijvers, dichters en illustratoren hebben gezamenlijk met scholen, buurhuizen en ouderen een onderzoek gedaan rond de vraag:  wie draagt zorg voor

11-09-2020

Bibliotheek Cinemarienburgplein — activiteit

activiteit

HUMANIMALS

Geef je verbeeldingskracht de ruimte en laat je verrassen. In deze tekenworkshop vloeien mens en dier letterlijk samen. Hallo “HUMANIMAL”!  Onder leiding van kunstenaars Inge Leuverink en Charlotte Ankone werk je samen met anderen aan het maken van humanimals op posterformaat, een klein velletje of zelfs in een boek. Je gaat aan de slag met verschillende tekenmaterialen, van

12-09-2020
13:00 — 16:00

Plein 1944 — activiteit

activiteit

Manga en Strips tekenen

Hoe maak je je eigen manga figuur? En waar moet je op letten bij een stripverhaal? Schuif aan bij Renee Rienties en Kimberly Legito Geelen en keer terug met je eigen spannende stripverhaal!  Om deel te nemen aan deze activiteit moet je je vooraf inschrijven. Er is beperkt vrije inloop.

12-09-2020
13:00 — 16:00

Bibliotheek Cinemarienburg — activiteit

activiteit

Mussen En Muzen

Vogels tekenen. In deze workshop zal ik de basisbeginselen van het tekenen van vogels uitleggen. Waar let je op, welk materiaal kun je gebruiken en vooral hoe vertaal je wat je ziet naar papier. Met stapels papier en materiaal wil ik jullie uitdagen anders te kijken en misschien wel anders te tekenen dan je misschien

12-09-2020
13:00 — 16:00

De Bastei — activiteit

activiteit

Teken je geluidscompositie

Kunstenaar Karel van der Eijk is terug met zijn tekenmachine!  Via een systeem van touwtjes is een tekenpotlood verbonden met een 8-tal grote fluiten.  Door te tekenen met het potlood verschuiven de tonen in te fluiten. Normaal maak je met zijn tweeën een teken- en geluidscompositie, voor deze bijzondere tijd is het ivm COVID-19 een

12-09-2020
13:00 — 16:00

Cinemarienburgplein — activiteit

activiteit

Gekke Poppetjes Erik

Leer cartoons tekenen. Cartoons met poppetjes om te lachen. Leer ze tekenen met voormalig Panorama cartoonist GNOE. Om deel te nemen aan deze activiteit moet je je vooraf inschrijven. Er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar.

12-09-2020
13:00 — 16:00

Plein 1944 — activiteit

activiteit

Out of straight lines

Bzzzt-prrrt-bzzzzt. De printer beweegt van links naar rechts en van onder naar boven en er rolt wat moois uit. Maar hoe werkt dat eigenlijk, zo’n printer?  Dat gaan wij hier in de – Get out of straight lines – tekenmachine ontdekken. We gaan vanuit alleen horizontaal en alleen verticaal kunnen bewegen samen een tekening maken.

12-09-2020
13:00 — 16:00

Plein 1944 — activiteit

woman's portrait painting
activiteit

Portrettekenen

Erika Bastet en Jos van Rijswick zitter er klaar voor vandaag. Ze zullen de hele dag portret tekenen naar levend model. Het maken ervan duurt ongeveer 20 minuten en er zijn geen kosten aan verbonden. Kom langs en laat een portret tekenen van je familie, vrienden of jezelf. Zelf tekenen kan natuurlijk ook. Neem dan

12-09-2020
13:00 — 16:00

Lange Hezelstraat / hoek Houtstraat — activiteit

graffiti wall
activiteit

Graffiti 4 You

Is graffiti helemaal jouw ding? Of heb je dit altijd al eens willen proberen? Yannick Strik van Graffiti 4 You leert je alle ins- en outs. In deze workshop maak je samen een groot kunstwerk. Er is een open inloop. Trek wel oude kleren aan want de verf kan er niet uitgewassen worden! Om deel

12-09-2020
13:00 — 16:00

Cinemarienburgplein — activiteit

movie theater interior
activiteit

KloosterKino

KloosterKino draait de beter animatiefilm van over de hele wereld. Speciaal voor The Big Draw vertoont KloosterKino korte animatie-/tekenfilms rondom het thema vrijheid en duurzaamheid. De animatiefilms nemen je mee op reis en laten je de verschillende technieken van het animeren zien.

12-09-2020
13:00 — 16:00

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis — activiteit

activiteit

Welcome to the paintbar

NEUS als atelier. Tijdens de Big Draw zal NEUS een teken en schilder bar zijn. Eli Walter, Sophie Roumans en Jan Morales zullen zelf ook aan de slag gaan en zijn er om vragen te stellen over het vak en te helpen. Er zijn materialen aanwezig en je kan natuurlijk ook altijd zelf iets meenemen.

12-09-2020 — 13-09-2020
13:00 — 16:00

NEUS — activiteit

activiteit

Rolling, Rolling, Rolling

Een lange rol canvas en een pot stiften liggen klaar op straat. Te wachten tot jij er iets moois van maakt. Iets nieuws of voortborduren op de tekening van iemand anders? Alles kan en mag! Er zal een kunstenaar in de buurt zijn die je kan inspireren om samen iets moois te tekenen.

12-09-2020
13:00 — 16:00

Lange Hezelstraat / hoek Houtstraat — activiteit

selective focus photography of brown rabbit
activiteit

In een groen, groen, groen, groen knollenland….

Het groene knollenland staat vol met holletjes en bomen. Maar waar zijn de dieren? Samen met kunstenaar Diederik Grootjans tekenen en kleuren we net zo lang totdat de holletjes uitpuilen van de konijnen en de takken bezwijken door de vogels. 

12-09-2020
13:00 — 16:00

Lange Hezelstraat / hoek Houtstraat — activiteit

activiteit

Shared Studios

Midden op het plein staat een gouden container. Het is een portaal die jou verbind met een andere plek op deze wereld, andere mensen. We gaan samen tekenen met mensen uit achtereenvolgens Londen, Berlijn, Canada, Irak en Afghanistan. Levensecht, alsof we bij elkaar aan tafel zitten. Het programma volgt binnenkort op deze pagina….

12-09-2020
13:00 — 16:00

Plein 1944 — activiteit

man standing
activiteit

De dromen deur

Deel je meest bizarre dromen met tekenaar Buster om deel te nemen aan een groot collaboratie werk. Je dromen worden getekend in samenhang met de dromen van anderen. Zoals dromen nou eenmaal zijn, zichtbaar maar ook ongrijpbaar. Om deel te nemen aan deze activiteit moet je je vooraf inschrijven. Er is beperkt vrije inloop.

12-09-2020
13:00 — 16:00

Cinemarienburgplein — activiteit

activiteit

Oude Mensen Dingen Tekenen

Kunstenaar Etske Berk maakt papieren (teken)kunstwerken en bedenkt nieuwe workshops. De afgelopen 3 jaar ontwikkelde zij ook het ouderen tekenprogramma voor The Big Draw. Dit jaar was het ingewikkeld met corona. Om de ouderen toch mee te laten doen aan de tekenworkshops creëerde zij het online tekenprogramma Oude Mensen Dingen Tekenen. Tijdens de Big Draw

12-09-2020

Online — activiteit

movie theater interior
activiteit

KloosterKino aan zee

Tijdens Nimma aan Zee verzorgt KloosterKino vanuit the Big Draw de voorfilm in filmzaal 6. Zak achterover in je stoel en laat je mee op reis nemen door de betere animatiefilms.

13-09-2020

LUX — activiteit