We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Leren protesteren – The Pig Draw op zaterdag

11-09-2021

Cinemarienburgplein

Leren protesteren – The Pig Draw op zaterdag

Voor alle leeftijden

Nimma aan Zee

Ook dit jaar gaan we de samenwerking weer aan met LUX voor Nimma aan Zee. The Big Draw Nijmegen organiseert een tekenactiviteit, teken performance en een zandtekening voor Nimma aan Zee. Het international Big Draw thema is ‘Make The Change’. Het programma van Nimma aan Zee past daar perfect in.

Leren Protesteren – The Pig Draw

Hoe zit het eigenlijk met het klimaat en de dieren? Tijdens deze workshop Leren protesteren – The Pig Draw laten we onze stem horen. Maar hoe doe je dat het beste? Hoe breng je je binnenkant naar buiten? Hoe brengen we onze creativiteit in beweging en hoe kan kunst daarvoor worden ingezet?

Laat je inspireren door kunstenaar en striptekenaar Anat Segal. Zij heeft onlangs meegewerkt aan het prachtige stripboek De vleesvrije stad.

Met haar gaan we aan de slag om je eigen kunstwerk te maken. De kracht van tekenen is dat je beter en scherper naar jouw omgeving  kijkt, deze interpreteert en vormgeeft.

We kijken samen met een frisse blik naar varkens, een van de dieren die in Nederland het meest gefokt en geslacht wordt. Varkens zijn sociaal, intelligent, gevoelig en warm. Ze hebben van die rozige snuiten, gekrulde staartjes en ogen die je veel kunnen vertellen. Door varkens te tekenen tonen we ons gevoel voor deze mooie dieren. De resultaten presenteren we op het plein voor LUX. Op die manier kan het publiek met een nieuwe blik naar deze geweldige mede dieren kijken.

Aanmelden voor deze workshop via The Big Draw.

Locatie: De Studio van LUX en op het Mariënburgplein

Data en tijden:
Zaterdag 11 september 12.30-14.00 | 14.30-16.00,

Dit programma is een onderdeel van festival Nimma aan Zee, Kunst voor Klimaat en The Big Draw.

In verband met de COVID-19 maatregelen is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Op de dag zelf is er beperkt vrije inloop.

Aanmelden

Leren protesteren – The Pig Draw op zaterdag

11-09-2021
12:30 — 16:00

Mariënburg

Mariënburg 6511 PS Nijmegen